Hirdetmények

Dr. Ficzere Ferenc - 2023-05-02

Kedves Páciensek!

Kérjük a felső légúti tünetekkel érkezők viseljenek maszkot a váróban, előre foglalt időpontban érkezzenek és lehetőség szerint a rendelés második felében jöjjenek. A rendelőben a fertőző betegség tüneteivel érkezőknek a maszk viselése továbbra is kötelező!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra!

Dr. Ficzere Ferenc - 2023-07-17

Kedves Páciensek!

Kérjük, ha nem hirtelen kialakult, súlyos tünetekkel érkeznek, lehetőség szerint foglaljanak előzetesen időpontot, hogy elkerüljék a hosszas várakozást. Időpontot a www.drficzereferenc.hu weboldalon vagy a várótermi terminálon önállóan is foglalhatnak, illetve az asszisztensek is szívesen segítenek ebben. A foglalás nélkül érkezőktől a hosszabb várakozásért elnézést kérünk!

Dr. Ficzere Ferenc - 2023-10-24

Kedves Páciensek!

Az idei szezonra gyártott influenza elleni védőoltás már elérhető. A védőoltás 6 hónapos kortól ajánlott mindenkinek, mert az aktív, betegséget okozó influenza vírussal történő fertőzés esetén a betegség kialakulását a védőoltás megakadályozza vagy a tüneteket lényegesen enyhíti és a gyógyulást gyorsítja. Különösen ajánlott az időseknek, a krónikus betegségekben szenvedőknek, várandósoknak, szoptató kismamáknak illetve a veszélyeztetett csoportba tartozó személyekkel dolgozóknak és velük egy háztartásban élőknek. Az influenza vírus hatánkban általában decembertől jelenik meg, a járvány legtöbbször januárban tetőzik és február végéig észlelhető. Az oltás által szerzett védettség kialakulásához kb. 2 hét szükséges és szezononként egy oltásra van szükség (kivéve a kisgyermekek, akiknek az első oltási szezonban két oltást kell kapniuk minimum 4 hetes különbséggel). Az oltás után legtöbbször semmilyen tünet sem észlelhető, ritkán előfordul az ilyenkor normális immunreakció miatt rövid ideig tartó hőemelkedés, láz, levertség, esetleg végtagfájdalom az oltás helyén. Az oltóanyag fertőzőképes, élő vírust nem tartalmaz, így betegséget nem tud okozni, az esetleges fenti, átmeneti enyhe tünetek a vény nélkül kapható tüneti szerekre megszűnnek.

Az oltásra jelentkezni az asszisztenseknél lehet, minden rendelési nap utolsó órájában előjegyzés nélkül is vagy internetes előjegyzéssel bármely foglalt időpontban (ebben az esetben kérjük az asszisztensi ellátást válasszák és a megjegyzésbe írják be, hogy "oltás").

Az oltást a Kormányhivatal által biztosított készlet erejéig tudjuk biztosítani térítésmentesen, ezért kérjük, hogy időben jelezzék igényüket.

Korábbi hirdetmények

Dr. Ficzere Ferenc - 2023-10-24

Kedves Páciensek!

2023. október 30. és november 2. között szabadság miatt nem lesz háziorvosi rendelés, csak asszisztensi ügyelet.

Helyettesítés sürgős esetben: Dr. Mihály Kinga (2473 Vál, Vajda János u. 2. Egészségház, Telefon: +36 (22) 353-462) saját rendelési idejében.

Dr. Ficzere Ferenc